1. Статьи
  2. Комнатные растения
  3. Декоративно-цветущие
  4. Антуріум: все різноманіття екзотичної, яскравої, вічнозеленої квітки

Антуріум: все різноманіття екзотичної, яскравої, вічнозеленої квітки

Рейтинг

Антуріум - популярна кімнатна рослина, проста у догляді, відмінно виглядає вдома або в офісі. Квіти антуріума виглядають просто чудово. Дивовижно, але близько 200 років тому він виглядав зовсім по-іншому в порівнянні з сьогоднішнім виглядом. Вони росли в дощовому лісі Амазонки, вони мали більш простий вигляд.

Зазвичай квіти антуріума бувають червоного кольору, але не дивуйтеся, якщо ви побачите їх в помаранчевому, жовтому або навіть синьому забарвленні. У кожного кольору є своя принадність. Ці квіти часто використовують під час весіль та інших урочистостей.

В обмін на деяку увагу антуріум буде цвісти протягом усього року. Помістіть різні сорти цієї рослинт разом, щоб створити природний ефект.

Найбільш привабливі види антуріума

Orange Anthurium

Помаранчева квітка антуріума виглядає просто божественно. Рідко зустрічається вид цієї рослини, що представляє більш яскравий колір. Його довгі листочки і темно-жовте стебло надають йому особливий зовнішній вигляд. Ці квіти легко ростуть, якщо умови їх зростання є максимально комфортними для них. Добре дренированна земляна суміш є обов'язковою умовою, так як рослини швидко гниють в заболочених ґрунтах.

Orange Anthurium

Obake Red Anthurium

Це чудова, криваво-червона квітка в формі серця, яка широко цінується і використовується у всьому світі. У нього восково-модифіковані прицвітні листочки з м’ясистим квітучим колосом. Крихітні квіти з'являються в будь-який час. Рослина потребує родючої ґрунтової суміші і хорошого дренажу, щоб рости правильно.

Obake Red Anthurium

Pink Anthurium

Рідкісний рожевий вид. Якщо придивитися, то можна помітити, що колір не зовсім рожевий. Більш світлий відтінок рожевого з хорошим поєднанням зеленого і жовтого підкреслює красу цього воскового листа. Ці квіти мають потребу у відпочинку не менше шести тижнів протягом зимових місяців. Регулярний полив допомагає рослині рясно квітнути в наступному сезоні.

Pink Anthurium

Black Anthurium

Вони мають форму серця, зазвичай великі і блискучі на вигляд. Причина глибокого шоколадного кольору до сих пір залишається загадкою. Зазвичай зустрічаються в Нідерландах та Нової Зеландії. З цими квітами потрібно звертатися обережно, так як вони легко отримують ушкодження через соковите, м’ясисте, ніжне листя.

Black Anthurium

Антуріум «Фіолетовий тюльпан»

Фіолетові квіти цього антуріума зазвичай зустрічають в тропічних лісах Центральної Америки. Більшість представників цього родувирощується в закритому приміщенні. Так як вони є рослинами джунглів – вони обов’язково повинні бути захищені від сонця. Ідеальна температура для цих квітів становить 15 ° C протягом дня. Висока вологість і регулярне протирання листя - запорука здорового росту для цього виду.

Pigtail Anthurium

Також відомий під назвою «квітка фламінго». Вони підпадають під категорію дуже гарних, ніжних, тропічних багаторічників. Ці квіти незвичайні і привабливі зовні. Однако поводитися з ними потрібно надзвичайно обережно, так як кожна частина рослини отруйна. Цвіте в другій половині зими і ранньою весною.

Pigtail Anthurium

Антуріум зелений

Великі квітучі кімнатні рослини з зеленими квітами. За ними легко доглядати, однак температура в приміщенні повинна бути від 15 ° до 20 ° С. Висока вологість і хороше освітлення дозволяють цим квітам рости швидше.

Антуріум темно-синій

Це дуже гарна рослина. Підходить в якості прикраси для весілля або інших офіційних заходів. Яскравий блакитний колір і темно-зелене стебло неодмінно додадуть блиску і краси будь-якій визначній події. Квітне в перші місяці весни і до кінця літа. Якщо будуть хороші умови, ці квіти обов'язково порадують здоровим і швидким зростанням. Переконайтеся, що рослина отримує достатню кількість вологи.

Антуріум світло-синій

Ці квіти набагато світліше в порівнянні з темно-синім антуріумом. Проте, зовнішній вигляд у них досить привабливий. Вони можуть рости на найрізноманітних ґрунтах, мають довгі листочки. Їх можна вирощувати в контейнері в вашому саду.

Linda Da Mol Anthurium

Ці жовті антуріуми виглядають приголомшливо. Лист тонкий і має рельєфні жилки. Вони зазвичай виростають до 20см в довжину і виглядають свіжо і привабливо весь час. Рослина зазвичай починає квітнути протягом весняного сезону. Кожна рослина утворює 3 листка. Ці квіти зустрічаються всюди. Вони доступні в декількох відтінках. Ви можете використовувати їх для прикраси всередині і зовні будинку, вони всюди будуть виглядати гламурно.

Антуріум вершковий

З усіх видів антуріумів, кремовий виділяється найбільше. Прекрасна рожева пасмуга по краєчку прицвітника робить цю квітку більш привабливою і сяючою. Вони відразу кидаються в очі. Так як вони мають тенденцію зростати високими і добре сформованими, вас обов'язково спокусить його багатий і гламурний зовнішній вигляд. Часто кремові квіти антуріума використовувалися під час святкування весілля.

Sirion Anthurium

Ці яскраво-рожеві антуріуми - це довго квітучі квіти. Ці тропічні рослини, в зрізку, у вазі, простоять від 15 до 30 днів. Висока вологість і обприскування є одними з вимог для вирощування цих квітів. Після покупки зріжте 2 сантиметри стебла за допомогою гострого ножа, перш ніж помістити їх у вазу. Це допоможе квітам простояти довше.

Антуріум білий

Білі антуріуми часто називають мирними ліліями. Вони родом з Колумбії і є близькими родичами кали. Процес вирощування цих яскравих кольорів займає максимум від 9 до 11 тижнів. Забезпечте регулярний полив рослин. Якщо вони зів'януть, листя відновляться через деякий час, але квіти, ймовірно, загинуть. Ці квіти розміщують в приміщеннях для куріння, оскільки вони здатні видаляти забруднюючі речовини з повітря.

Bicolor Midori Anthurium

Двоколірні квітки цього антуріума мають унікальний зовнішній вигляд. Вони зустрічаються в основному в тропічних регіонах Південної Америки. Доступні в двох кольорах. Химерний, злегка затінений кант, покриває дві сторони прицвітника в формі серця. Інший колір є більш насиченим і поширюється по всьому листочку. Зустрічаються в різних колірних поєднаннях, таких як білий і зелений, рожевий і зелений, жовтий і зелений і т.д

Shaded Anthurium

Затінений антуріум - рідкісний різновид, який приваблює своєю неповторністю. Має привабливий жовтий і білий квітковий колос. Це ідеальна суміш червоного і білого кольору. Діаметр цієї квітки не більше 14-16 сантиметрів. Квітка виглядає дуже привабливо завдяки затіненню кольору, яке поширюється по всьому прицвітнику.

Anthurium Scherzerianum

Прекрасний вид антуріума, який формує червоні, помаранчеві або рожеві квіти. Вони мають кучеряве суцвіття, а не пряме, як у інших видів, невибагливі в догляді, потребують регулярного поливу і м'якого освітлення.

Anthurium Scherzerianum

Anthurium crystallinum

Антуріум кришталевий зростає переважно як епіфіт. Цю рослину прийнято вважати родом з Колумбії. З невеликою обережністю ці дикі рослини можна приручити і зробити з них прекрасне доповнення до інтер’єру будинку. Вони привертають увагу своїми дивними, яскраво-солодкими квітами і оксамитовим листям з білими прожилками.

Anthurium crystallinum

Anthurium hookeri

Величезні зморшкуваті листочки мають майже картонну текстуру, вони виростають приблизно до 60сс. Листя найширші трохи вище середини кожної пластинки. Краї листочка є гладкими і не мають хвилястої структури, які є у більшості гібридних форм. Листя товсті і шкірясті на дотик, а на листових пластинках по 9-15 первинних бічних вен на кожній стороні аркуша, в той час як дрібні жилки ростуть приблизно паралельно первинним венам.

Рослина виробляє невиразне суцвіття, яке висить поруч з блакитним качаном, який стоїть прямо. Прицвітник з фіолетовим відтінком і має циліндричну форму. Насіннєві ягоди мають овальну і довгасту форму. Вирощуються в місцях з хорошим природним освітленням і великим простором.

Anthurium hookeri

Anthurium bakeri

Листя прямі, вузенькі, довжиною 19-55 см, шириною 8-9 см, в середині найширші, на вершині загострені, в основі клиноподібні. Верхня поверхня матова, нижня - бліда з червонувато-коричневими залозистими крапками, середня жилка опукло піднята знизу.

Пряме суцвіття блідо-жовто-зеленого кольору з червоними краями. Ягоди червоні із загостреною вершиною. Цей вид є одним з найпопулярніших.

Anthurium bakeri

Anthurium gracile

Привабливий різновид з тонкими листочками і витонченим висячим початком яскравих червоних ягід. Тонкі темно-зелені шкіряні пластини утворюють вільну вертикальну розетку висотою близько 50см. Цікавий вид, який в природі має тісний зв'язок з мурахами. Насіння нагадують лялечки мурашок, їх збирають деревні види цих комашок і поміщають в гніздо, де вони проростають. Красиві стручки червоних насіння звисають з рослини більшу частину року. Зростає в тіні.

Anthurium gracile

Anthurium clarinervium

Є ендемічною рослиною Мексики. Прекрасний вид антуріума, вирощується через його дивовижне листя. Жорсткі, в формі серця листочки оксамитові, темно-зеленого кольору з драматичними білими прожилками. Любить низький і середній рівень освітленості і віддає перевагу більш високій вологості.

Anthurium clarinervium

Заметили ошибку? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Комментарии
Пока нет комментариев. Будьте первым!
Рекомендуемые статьи
Последние обновления

Авторизация

Регистрация